Östgötadagarna på
Väderstad Hembygdsgård
6 & 7 sept.2014


 

 

Traditionsenligt arrangerade Väderstad Hem-bygds- och Byalagsförening Östgötadagarna för 8e året i följd.

Den gamla smedjan var i gång och smeden Allan Edberg från Motala, visade smideshantverkets ädla konst. Han visade också en del av sina smidesalster, helt otroligt vad man kan göra av en järnbit. Duktig ”smedlärling” var Lars-Göran Hjelm.

Birgitta Dahl visade, på lördagen, upp och sålde sällsynta växter som hon odlar på sin kolonilott i Mjölby.

Irma Karlsson, från Ödeshög, sålde på söndagen plantor av buskpioner som hon driver upp med frön av sina egna buskar.

Från Vadstena kom Marie Carmling som sålde egna nytillverkade fleece mössor och barnkläder av återanvänt tyg, fantastiska skapelser.

Roger Svensson, Vista Väderstad, som hade hjälp av barnbarnet Razmus, sålde Väderstad saft och knäcke, Narren naturgodis, gurkburkar, Lundby-honung,Tranåssenap, Bleckenstad marmelad, Mias och Åsas böcker, Vistagelé, BiVis hemstickade sockar/vantar, Rart och smart barntäcken, CD-ställ, BrunoBordBänkar, parkeringsklocka, m.m.


Eftersom vädrets makter bjöd på fint väder så var det en strid ström av besökare som njöt av allt som fanns att se och köpa men de njöt även av kaffe med våfflor, smeten gjordes av Ebba Nyström (med sitt superhemliga recept.) Behjälpliga med försäljningen var Inez Johansson, Siv Jonsson, Gun Britt Hjelm och Ingrid Andela.

För uppskattad dragspelsunderhållning stod Gunne Svensson som hanterade både stora och små dragspel.

Det kom flera långväga gäster och även genomresande, från t.ex. Malmö, Gränna, Jönköping mm, som alla tyckte att Väderstad Hembygdsgård var en riktig idyll.


                                                                                 Text & foto

Pelle Moberg Väderstad

Klicka på någon bild, för förstoring och bildspel.

 
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com