… och så några rader från historiegruppen:
 

När detta skrivs (en vecka före midsommar) lyser solen så grant från en klarblå himmel, men vädret har verkligen skiftat den senaste tiden. Därför var vi i historiegruppen ganska oroliga för hur det skulle bli till byavandringen den 6 juni. Men vilken tur vi hade – det blev uppehållsväder alldeles lagom till vandringen hos Britt-Marie och Göran Berglund i Ingvaldstorp! Vandringen var välbesökt, ca 40 personer guidades kunnigt runt av värdfolket och efteråt for vi till Kvarntorp för att som traditionen bjuder avnjuta sillsupén.

Ja, så har vi en del aktiviteter framför oss. Just nu förbereder vi för utställning av slöjdalster i Kvarntorp (se mera information om detta i särskild ”ruta” i byabladet). Det ska verkligen bli spännande att se vad man knåpat med i slöjden under olika tider, från farmors slöjdpåse till barnbarnens mera fantasifulla saker.

En aktivitet som av praktiska skäl inte blir av när vi först planerat den är besöket i tornrummet i Svanshals kyrka. Vi återkommer om ny tidpunkt för den aktiviteten!

Första veckoslutet i september kommer vi så att delta i Östgötadagarna. Årets tema är ”Barn”, så vi räknar med aktiviteter som passar leklystna i alla åldrar! (se mera information om detta i särskild ”ruta” här intill samt i nästa byablad).

Så får vi önska alla en skön och avkopplande sommar – och välkomna till våra aktiviteter!

För historiegruppen/Ingrid

 
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg SvenskaLänkar.com